Politika privatnosti

Politika Privatnosti

Kriptobon d.o.o poštuje Zakon o zaštiti podataka o ličnosti i obavezuje se da će čuvati privatnost podataka svih naših kupaca. Ova Politika Privatnosti opisuje vrste ličnih podataka koje prikupljamo o pojedincima putem naše web stranice, kako ih možemo koristiti, obrađivati i čuvati, i nama dostupne opcije u vezi sa korišćenjem informacija. Politika privatnosti takođe opisuje mere koje preduzimamo za zaštitu ličnih podataka, koliko dugo ih zadržavamo i kako nas pojedinci mogu kontaktirati u vezi sa praksom privatnosti i ostvariti svoja prava.

Informacije koje prikupljamo

Prilikom registracije kupaca obavezno se unose samo neophodni, osnovni podaci o kupcima kako bi uz pomoć tih podataka bili u mogućnosti da vam isporučimo željenu robu, kao i da vas obavestimo o trenutnom statusu porudžbine. Sve ostale vrste informacija koje delite sa nama, su opcione i ni na koji način nisu obavezujuće.

Vrste ličnih informacija koje dobijamo uključuju:

  • kontakt informacije (kao što su ime, email adresa, adresa za dostavu, poštanski broj, broj telefona);
  • podaci za prijavljivanje prilikom kreiranja naloga na našoj web stranici (kao što su email adresa i lozinka);
  • korisnički generisani sadržaj koji se odnosi na ocene proizvoda, komentare, pitanja i odgovore;
  • informacije za slanje pošljki kao što su ime i adresa. Plaćanje putem kreditnih kartica koja obrađuju treće strane, kao što su banke, pravila o privatnosti spadaju u njihovu nadležnost i upravljanje takvim informacijama;
  • istoriju porudžbina, uključujući informacije o kupljenim ili pregledanim proizvodima na našoj web stranici;
  • detalje koje pružate kroz takmičenja, nagradne igre i ankete;
  • druge lične informacije sadržane u sadržaju koji ste poslali putem našeg web sajta, kao što je putem naše stranice “Kontaktirajte nas” ili drugih alata za korisničku podršku;
  • IP adresu, uređaj, operativni sistem i browser informacije;

Informacije koje dobijemo putem usluga na našoj web prezentaciji koristićemo po potrebi kako bismo ispunili našu ugovornu obvezu da vam pružimo proizvode i usluge koje zatražite, kao i da isporučimo naručene. Osim toga, mi ćemo koristiti vaše kontakt informacije za slanje mail newsletter-a,  biltena, važnih obaveštenja o našim proizvodima, uslugama, prodaji i posebnim ponudama ukoliko se prijavite da ih dobijate. Pored navedenih prikupljamo, analiziramo i obrađujemo podatke o proizvodima koje naši posetioci traže i kupuju, kao i o stranicama koje posećuju. Te podatke koristimo da bismo poboljšali ponudu i izgled naših stranica, i omogućili Vam jednostavnije korišćenje i poručivanje.

Kupci u svakom trenutku mogu izmeniti ili obrisati neki od podataka koji su uneli ili zatražiti brisanje svih ličnih podataka koje su uneli i koji se čuvaju u našem sistemu. Svi podaci o kupcima i porudžbinama se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni, kao i poslovni partneri kojima zbog obavljanja posla budu dostupni ovi podaci, odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti. Kriptobon d.o.o. neće deliti lične podatke kupca odnosno korisnika sa drugim stranama osim u slučajevima navedenim u sedećoj stavci i u situaciji kada to zakonski propisi zahtevaju. Zadržavamo pravo da vaše lične podatke prikažemo samo banci i kurirskoj službi koja vrši isporuku na zadatu adresu radi omogućivanja vršenja kupovine. Kriptobon d.o.o. se ograđuje od eventualnog korišćenja ličnih informacija od strane drugih lica u bilo koje druge svrhe od navedene, te stoga ne može biti odgovorna za eventualnu štetu.

Vaš nalog

Ukoliko koristite Svezaimunitet.com odgovorni ste za održavanje i poverljivost svog naloga i lozinki koje ste dobili prilikom registracije na sajtu. Korišćenjem Svezaimunitet.com sajta odgovorni ste za sve aktivnosti koje se dešavaju na vašem nalogu i sa vašom lozinkom. Zadržavamo pravo da odbijemo pružanje usluga, ukinemo nalog ili otkažemo porudžbinu, ukoliko ustanovimo da su prekršeni Uslovi korišćenja. Vaše podatke koje ste naveli prilikom registracije na Svezaimunitet.com će koristiti radi realizacije porudžbine i uspostavljanja poslovnog kontakta i neće ih koristiti u druge svrhe ili ih na bilo koji način prodati ili iznamljivati trećim licima.

Automatizovano prikupljanje podataka

Sledeće vrste kolačiča i sličnih tehnologija mogu biti korišćene putem naše web prezentacije. Uvek možete blokirati upotrebu nekih ili svih kolačića koje koristimo na našoj web stranici, no to može uticati na njenu funkcionalnost.

Korišćenje kolačića (cookies)

Web sajt svezaimunitet.com koristi kolačiće. Kao što je to uobičajeno na svim Internet sajtovima za registraciju je neophodno da vaš Internet browser podržava rad sa kolačićima. Kolačići su standardno uključeni na većini programa za pretraživanje interneta. Predstavljaju male datoteke koje se skladište na kompjuteru korisnika u svrhu olakšavanja navigacije po sajtu i personalizovanja usluge koja mu je predložena. Da biste imali koristi od skupa funkcija koje se nalaze na sajtu, preporučuje se da podesite browser tako da ih prihvata. Kolačići sa sajta ne sadrže podatke koji omogućavaju da vas identifikuju i ne mogu se koristiti za pokretanje programa ili isporuku virusa na vaš računar. Kolačići su jedinstveno dodeljeni vama i jedino mogu biti pročitani od strane web servera u domenu koji vam ih je poslao. Osnovna svrha kolačića je da obezbede pogodnosti koje će kupcima uštedeti vreme prilikom posete web sajtu. Odluka o dopuštanju korišćenja kolačića na Internet stranici u potpunosti je vaša. Treba napomenuti da Internet stranica funkcioniše optimalno samo ako je omogućeno korišćenje kolačića. Isključivanjem i/ili blokiranjem kolačića korisnik i dalje može pristupiti web-stranicama sajta. Međutim, postoji verovatnoća da pojedine mogućnosti ili funkcionalnosti web-stranice neće biti dostupne, odnosno da će vreme potrebno za pristup pojedinim funkcijama web-stranice biti duže od uobičajenog.

Kolačići za web analizu trećih strana

Putem naše web prezentacije i usluga možemo dobiti lične informacije o vašim aktivnostima na mreži tokom vremena i preko aplikacija trećih strana, web lokacija, uređaja i drugih online usluga. Na našem web sajtu koristimo usluge analitike drugih proizvođača, kao što su Google Analytics. Dobavljači usluga koji administriraju ove analitičke usluge koriste automatizovane tehnologije za prikupljanje podataka (kao što su adresa e-pošte, IP adrese, kolačići i drugi identifikatori uređaja) kako bi ocenili, na primer, korišćenje naših usluga i dijagnostifikovanje tehničkih problema. Da biste saznali više o usluzi Google Analytics, posetite www.google.com/analytics/learn/privacy.html.  Ove informacije koristimo isključivo u svrhe kako bismo razumeli kako koristite našu web prezentaciju u cilju poboljšanja funkcionalnosti.

Ostale online usluge i dodaci trećih strana

Naša web prezentacija može pružati linkove na druge online usluge i web-lokacije radi vaše udobnosti i informacija, a mogu uključivati i dodatke trećih strana kao što su aplikacije, alati i widgeti (npr. Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter, i YouTube). Ove usluge, web-lokacije i funkcije trećih strana mogu raditi nezavisno od nas. Praksa privatnosti ovih trećih strana, uključujući detalje o informacijama koje oni mogu prikupiti o vama, podložna je izjavama o privatnosti tih strana, što vam preporučujemo da pregledate. U meri u kojoj bilo koje povezane online usluge ili funkcije trećih strana nisu u vlasništvu ili pod našom kontrolom, Kriptobon d.o.o nije odgovoran za praksu informisanja trećih strana.

Siguronosne mere zaštite podataka

Prikupljeni podaci su u elektronskom obliku i zaštićeni SSL sertifikatom koji enkriptuje podatke i tako osigurava da se komunikacija između računara korisnika i stranice Svezaimunitet.com odvija sigurnim protokolom. Zaštitu podataka uzimamo ozbiljno i preduzimamo mere opreza kako bi lični podaci naših kupaca bili zaštićeni od svakog neovlašćenog korišćenja. Nažalost, ni jedan prenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran, imajte na umu da uvek postoji određeni rizik da neovlašćene osobe ili aplikacije mogu zaobići sigurnosne mere i tako presresti svaku aktivnost na našim internet stranicama kako bi oštetili i vas i nas. Iako Kriptobon sprovodi razumne zaštitne mere za zaštitu podataka, ne može se smatrati odgovornim za kriminalna dela trećih osoba ili aplikacija proizvedenih od strane trećih osoba.

Vremensko trajanje čuvanja i obrade ličnih podataka

Kriptobon d.o.o. čuva lične podatke registrovanih kupaca Internet stranice Svezaimunitet.com na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade, a to je razdoblje do trenutka do kada je aktivna registracija i šest meseci nakon prestanka registracije kupca u kojem razdoblju će biti rešene eventualne reklamacije iz prethodnog razdoblja. Kriptobon d.o.o. čuva lične podatke registrovanih korisnika, primaoca obaveštenja o proizvodima i akcijama na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade a to je razdoblje do trenutka do kada je aktivna registracija.

Vaša prava i izbori

Nudimo vam određene izbore u vezi sa ličnim informacijama koje dobijemo o vama. U obimu predviđenom važećim zakonom, takođe možete da se protivite korišćenju vaših ličnih informacija u svrhu direktnog marketinga i da se odjavite sa naših marketinških mailing lista tako što ćete pratiti link “Odjavite se” u našim email porukama ili nas kontaktirati direktno putem kontakt forme.

U obimu predviđenom važećim zakonom, možete: (1) zatražiti pristup ličnim podacima koje čuvamo o vama; (2) zahtevati da ažuriramo, ispravljamo, dopunjavamo ili brišemo vaše podatke; ili (3) zatražite ograničenje upotrebe vaših ličnih podataka, kontaktirajući nas direktno putem kontakt forme.

Saglasnost i ažuriranje uslova Politike Privatnosti

Korišćenje našeg web sajta podrazumeva saglasnost korisnika sa navedenim Uslovima korišćenja. Ova polisa je podložna promenama i Kriptobon d.o.o. zadržava sva prava da menja i dopunjava Uslove korišćenja, po pitanju usklađivanja sa novim regulatornim ili zakonodavnim merama. Kriptobon d.o.o. može revidirati ove Uslove bilo kada, ažuriranjem ovog dokumenta. Uslovi su obavezujući za svakog korisnika i smatra se da je svaki korisnik upoznat sa istim. U slučaju značajnih izmena, Kriptobon d.o.o. će sve korisnike obavestiti o izmenama na aktivan način, na primer putem e-maila ili jasno uočljivih obaveštenja.